Klaas zegt Pub 69 vaarwel

Geplaatst: 18 December 2013 om 16:57

WINSUM Na 25 jaar vindt Klaas Brouwer het welletjes. De Winsumer stopt als eigenaar van discotheek Pub 69. Wel blijft hij eigenaar van party- en zalencentrum De Hoogte. „Het was dusdanig zwaar met beide zaken dat ik een keuze moest maken”, zegt Brouwer. Afscheid nemen van Pub 69 moet hem de rust geven voor leuke dingen die er anders altijd bij inschoten. Klaas Brouwer wordt in Pub 69 opgevolg door zijn rechterhand, Rob Vellinga.

De beslissing om te stoppen is Klaas Brouwer niet in de koude kleren gaan zitten. „Pub 69 was altijd mijn grote liefde. Werken met de jeugd is het leukste wat er is. Maar ieder weekend, en ik was er altijd, om vijf of zeven uur ’s ochtends thuiskomen mag nu wel een keer ophouden”, legt de Winsumer horeca-ondernemer uit. „In plaats van in beide zaken 200 procent energie en tijd te steken, kan ik me nu voor 100 procent richten op De Hoogte. Dat moet me de rust en tijd geven voor leuke en andere dingen die er altijd bij inschoten".

Erg heeft Brouwer dat overigens nooit gevonden. „Ik haalde zoveel plezier uit beide zaken. Maar had je een leuk feest in De Hoogte, dan kon ik het daar nooit afmaken want de Pub stond alweer te wachten.”

Brouwer heeft in een kwart eeuw Pub 69 - hij begon in de zomer van 1988, de zomer waarin het Nederlands eltal Europees kampioen werd - heel wat meegemaakt. „Misschien schrijf ik ooit samen met oud-dj Jan Stam een boek met alle sterke verhalen”, lacht Brouwer. Hij typeert Pub 69 als een feestcafé/dancing Waar de klant bovenaan staat. „We hebben altijd een poging gedaan om het iedereen naar de zin te maken. We zijn allround en waaien niet met allerlei stijlen mee.” Daardoor kwamen er altljd mensen met totaal verschillende achtergronden naar de Winsumer discotheek. Brouwer genoot er van, al kon hij in de beginjaren maar amper bevatten dat hij de eigenaar van de populaire uitgaansgelegenheid was. „Dat klinkt stom, maar ik Vond de Pub altijd iets wat hoorde in Winsum. Dat We in al die jaren genoeg jeugd de goede kant op hebben weten te leiden, gaf mij nog de meeste voldoening.”

 Klaas en Rob

Klaas Brouwer (links) met zijn opvolger Rob Vellinga.

Kenmerkend voor de bedríjfsvoering was ook dat het personeel Klaas Brouwer heel lang trouw bleef. „Dat zegt genoeg over de sfeer. Graag Wil ik bij deze dan ook ieder personeelslid bedanken voor de gezellige tijd die we in de loop der jaren met elkaar hebben gehad.

Zaterdag gaat Klaas Brouwer nog één keer knallen met zowel De Hoogte als Pub 69. De overbekende live-band Vangrail zal vanaf 21.00 uur optreden in De Hoogte. De pauzes worden opgevuld met optredens van de Bafloër príjswinnende dj Bas.eu. Hierna staat er een afterparty gepland in Pub 69. Ook daar is dj Bas.eu aanwezig. Bezoekers van het concert van Vangrail hebben op vertoon van hun kaartjes gratis entree in de Pub. Kaarten zijn in de voorverkoop te krijgen bij Sporthuis Winsum. „Het is tevens een mooie gelegenheid om je laatste Pubmuntjes op te maken, Want Rob Vellinga begint tijdens Oud en Nieuw met nieuwe munten.”

Op tweede kerstdag is iedereen vanaf 21.00 uur welkom in de discotheek om te genieten van de leukste hits van 2013. Zaterdag 28 december is de laatste avond van Klaas Brouwer. Dan wordt er opgetreden door dj Nick Kooistra, die ooit begonnen is als Pub-dj. Mensen die Klaas Brouwer of zijn opvolger Rob Vellinga de hand willen schudden, zijn dab welkom.

„Wij wensen Rob en de werknemers heel veel succes. Ik hoop dat hij dezelfde leuke jaren mag beleven die ik er altijd heb gehad”, aldus Brouwer. „Tevens wil ik mijn gezin nog bedanken voor de steun die ik altijd van ze heb gehad. Echtgenote Clara stond er vaak alleen voor en bij alle belangrijke kinderevenementen moest ik ook wel eens verstek laten gaan. Zonder hen ooit pushen, boden zoon Jack en dochter Ella hun diensten aan en hebben ook nog jaren bij mij gewerkt. Dat heb ik als heel leuk ervaren. Bij deze wil ik ook alle Pub-vrienden en relaties bedanken voor het vertrouwen en de gezellige tijd die we samen hebben gehad. Misschien zien we elkaar nog wel eens in De Hoogte.”